Leden FNV stemmen in met eindbod ING

Leden FNV stemmen in met eindbod ING

by Ziptone
19 april 2023
ING

Beeld: FNV

Medewerkers van ING hebben een nieuwe cao. De leden van de FNV stemden de afgelopen weken in meerderheid (55%) voor het eindbod van hun werkgever waardoor zij kunnen rekenen op loonsverhoging van 14% voor de laagste salarisschalen en tot 4% voor de hoogste. Dit resultaat werd behaald nadat bankmedewerkers maanden actievoerden en begin deze maand zelfs voor het eerst in de geschiedenis van ING staakten. Dat heeft FNV bekendgemaakt.

Volgens Duygu Akçay, bestuurder FNV Finance, hebben ING-medewerkers “een intensief actietraject doorlopen”, mede omdat ze al twee jaar geen slarisverhoging hebben gekregen terwijl de werkdruk steeg en “de outsourcing doorsloeg”.

Na de stakingsdag in Leeuwarden begin deze maand, kwam de directie van ING met een verbeterd nieuw eindbod. Daarin bood de bankentop een 2-jarige cao vanaf 1 januari 2023 met een nominale salarisverhoging per 1 juli van 400 euro bruto voor alle salarissen tot 85.000 euro en 320 euro voor iedereen die meer verdient met een bodem van 4%. Daarmee gaan de laagste schalen er tot 14% op vooruit. Per 1 juli 2024 komt er dan nog 3% bij. Verder komt er een eenmalige uitkering van 2000 euro per 1 juli 2023, worden de salarisschalen verruimd en komt er een hogere thuiswerkvergoeding. De bank begon de cao-onderhandelingen eind vorig jaar met een schamele loonsverhoging van 2% per 1 oktober 2023 voor iedereen.

De stakingen die FNV voor de komende week had gepland, gaan vanwege het cao-akkoord niet door. Wat Akçay betreft is er bij ING nog veel werk aan de winkel. FNV wil onder andere de doorgeslagen outsourcing aanpakken.(FNV)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top