KSF start onderzoek naar uurloon klantcontact medewerker

KSF start onderzoek naar uurloon klantcontact medewerker

by Ziptone
23 december 2021

De KSF heeft op de website een open vragenlijst geplaatst, waarmee de branchevereniging naar eigen zeggen wil komen tot “een goed en realistisch beeld van de Nederlandse Contact Center markt als het gaat om de salarissen die we aan medewerkers betalen”.

Er wordt onder meer gevraagd naar het soort contactcenter (facilitair/inhouse), de sector, het werk- en denkniveau van de medewerkers, het (bruto) uurloon van starters, medior en senior medewerkers klantcontact, het percentage loonsverhoging bij een goede beoordeling, vergoedingen, voorzieningen rond de werkplek en de aanwezigheid van een pensioenregeling.

De vragenlijst gaat niet in op de aard en inhoud van het werk (bijvoorbeeld inbound/outbound, sales, service, tech support) en in welke mate er aanvullende kwalificaties vereist zijn voor het werk, denk aan de beheersing van vreemde talen of het bezit een WFT-certificaat. Ook wordt niet gevraagd naar het soort arbeidsrelatie (vast/uitzendwerk of de toepassing van een cao), eventuele bonussen, de verdeling van de kosten voor een aanwezige pensioenregeling of opleidingsbudgetten en doorgroeimogelijkheden.

“De laatste tijd wordt er weer veel gezegd en geschreven over de salarissen die onze medewerkers klantcontact verdienen. Wij constateren iedere keer weer dat het halve verhaal verteld wordt,” aldus de KSF op de website. Volgens de KSF roept dit onnodige emotie op en zorgt dit voor “een onzeker gevoel” bij werkgevers gezien de krappe arbeidsmarkt. Ziptone volgt de discussie over arbeidsvoorwaarden op de voet en constateerde eerder op basis van een steekproef dat werkgevers salarissen bieden die gemiddeld rond 12,50 euro liggen.

Respondenten die meedoen aan het onderzoek, krijgen na afronding van het onderzoek inzicht in de benchmark. De vragenlijst invullen kan hier.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top