KPMG: beperking IT-budget, maar versnelling digitalisering

KPMG: beperking IT-budget, maar versnelling digitalisering

by Ziptone
23 september 2020

60% van de bedrijven verwacht dat de IT-budgetten de komende twaalf maanden zullen dalen. Voor het uitbreken van COVID-19 was dit nog 50%. Dat schrijft Dutch IT Channel op basis van de jaarlijkse CIO Survey van KPMG en Harvey Nash. Dat is een internationaal onderzoek onder ruim 4.000 CIO’s in ruim 100 landen.

Hoewel de IT-uitgaven tijdens de pandemie bij veel bedrijven explosief zijn gestegen, verwachten CIO’s dat de investeringen in IT de komende maanden onder forse druk zullen komen te staan. Wel wordt er met name geïnvesteerd in technologie om veilig thuiswerken voor de werknemer mogelijk te maken.

Eric Wesselman, partner bij KPMG Digital Advisory, stelt dat bedrijven als gevolg van COVID-19 vooral zijn gaan investeren in de grootschalige implementatie van Distributed Cloud en SaaS. “In de afgelopen zes maanden hebben bij de bedrijven in het algemeen meer organisatorische veranderingen plaatsgevonden dan we in de afgelopen tien jaar hebben gezien,” aldus Wesselman. “Uit het onderzoek blijkt dat 80% van de CIO’s zich zorgen maakt over de gezondheid van hun IT-mensen. In een wereld waarin het kantoor nu ook de keukentafel omvat en de geestelijke en fysieke gesteldheid van de medewerker centraal is komen te staan, zullen bedrijven hun gezicht op de arbeidsmarkt moeten herformuleren om het noodzakelijke talent te kunnen aantrekken en te behouden.”

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat COVID-19 de digitale transformatie bij bijna de helft van de onderzochte bedrijven heeft versneld. Het gaat dan vooral om de versnelde adoptie van opkomende technologieën, zoals Artificial Intelligence, Machine Learning en blockchain en procesautomatisering. Volgens bijna 90% van de CIO’s is werken op afstand een vast onderdeel geworden van de bedrijfsvoering. Ruim 40% verwacht dat meer dan de helft van de werknemers ook na de pandemie thuis zal werken.”

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top