Karin Van De Velde verkoopt aandelen, maar blijft CEO Callexcell

Karin Van De Velde verkoopt aandelen, maar blijft CEO Callexcell

by Ziptone
3 februari 2022

Minderheidsaandeelhouder Roland Duchâtelet neemt alle aandelen van Karin Van De Velde in het Truiense contactcenter Callexcell over. Van De Velde blijft wel nog een aantal jaren aan als CEO. Er zijn ook geen gevolgen voor haar functie als voorzitter van Voka Limburg. Dat schrijft Het Belang Van Limburg (HBVL)

callexcellFacilitair contactcenter Callexcell werd in 2009 opgericht door van Karin Van De Velde (59) en groeide in relatief korte tijd uit tot een groep met nu 800 medewerkers in verschillende vestigingen, goed voor een jaaromzet van 40 miljoen euro.

Van De Velde blijft wel actief als CEO van Callexcell. Volgens HBVL is de opvolging van Van De Velde een probleem en wilden de aandeelhouders het bedrijf niet verkopen aan een Nederlandse of andere buitenlandse grote groep.  Over de prijs van de transactie geven beide partijen geen details vrij. “Het was een correcte prijs”, zegt Van De Velde tegen HBVL. “Ik ben een tevreden vrouw.”

Duchâtelet onderstreept ook dat de overname niets te maken heeft met de mogelijke fraude die een paar maanden geleden boven water kwam rond het contactcenter Yource. Dat wordt ervan verdacht om medewerkers die ingezet werden voor de contacttracing bij een coronabesmetting, tijdens hun werk als tracers in te zetten voor andere klanten. Ook Callexcell heeft meegewerkt aan de contacttracing voor de overheid. “Maar daar heeft deze transactie niks mee te maken. We hebben enkel een oplossing gezocht voor de continuïteit van het bedrijf”, benadrukt Duchâtelet.(HBVL)

Featured, Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top