Just Eat Takeaway zet mes in klantenservice

Just Eat Takeaway zet mes in klantenservice

by Ziptone
24 november 2022

just eatMaaltijdbezorger Just Eat Takeaway reorganiseert zijn klantenservice. Dat blijkt uit een interne aankondiging, die is ingezien door het FD. Maximaal 170 mensen verliezen hun baan, vooral in het Verenigd Koninkrijk. Volgens operationeel directeur Jörg Gerbig is de reorganisatie ‘essentieel’ om de klantenservice efficiënter te maken. Maar de ontslagen moeten het bedrijf ook op weg helpen naar winstgevendheid. Het ontslagen personeel heeft woensdag bericht gekregen, aldus het FD. Just Eat Takeaway stuit op ontevreden aandeelhouders, die aansturen op kostenreducties, vanwege tegenvallende resultaten.

De ingrepen in de klantenservice zullen in verschillende landen plaatsvinden. De grootste klappen vallen in het Verenigd Koninkrijk. Daar sluit de maaltijdbezorger zijn klantenservicekantoor in Borehamwood, een plaats ten noorden van Londen. Wel krijgt het personeel van deze locatie de mogelijkheid aan de slag te gaan bij het callcenter in Sunderland, op circa 415 kilometer afstand. Ook in Australië wordt de klantenservice gereorganiseerd, in Nederland wordt niet ingegrepen.

Vorig jaar: backsourcing van 1500 klantenservicebanen

De reorganisatie in het Verenigd Koninkrijk is opmerkelijk, omdat ruim een jaar geleden is besloten tot het terughalen van de offshore klantenservice-activiteiten. Britse klanten werden tot augustus 2021 vanuit India en Bulgarije te woord gestaan. In de maand haalde het Britse Just Eat 1.500 banen terug naar het noordoosten van het Verenigd Koninkrijk met een nieuw contactcenter in Rainton Bridge, Houghton-le-Spring.

De afdelingen klantenservice van Just Eat Takeaway onderhouden het contact met restaurants, klanten en koeriers. Topman Jitse Groen noemde in oktober, bij een toelichting op de derdekwartaalcijfers, de klantenservice een van de afdelingen waar het bedrijf veel efficiëntiewinst geboekt heeft. Daardoor kan die toe met minder personeel. (Ziptone, FD)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top