Invoca neemt AI startup DialogTech over en stoot Swyda af

Invoca neemt AI startup DialogTech over en stoot Swyda af

by Ziptone
25 mei 2021

Invoca, aanbieder van analytics software voor contactcenters, heeft DialogTech overgenomen. Technologiesite TechCrunch schat de overnamesom in op 100 miljoen dollar.

De software van Invoca analyseert de conversaties tussen agents en (Btc)klanten en draagt concrete suggesties aan om de customer experience te verbeteren en de marketinginspanningen te optimaliseren. De software van DialogTech heeft dezelfde functionaliteit, maar focust vooral op sales-kansen. DialogTech biedt onder meer een dashboard waarmee executives kunnen zien welk percentage interacties leidt tot nieuwe sales. Gezamenlijk hebben de bedrijven meer dan 2.000 organisaties als klant waaronder Home Depot, Toyota en andere consumentenmerken. Daarnaast is met de overname de ontwikkelcapaciteit voor nieuwe toepassingen verdubbeld. De bedrijven hebben elk verschillende succesvolle investeringsronden achter de rug. Invoca wordt gesteund door Accel en heeft 110 miljoen dollar in kas, DialogTech heeft 75 miljoen dollar opgehaald bij investeerders.

Tegelijkertijd met de overname stoot Invoca ook een eerdere overname af. In 2018 werd het Nederlandse Swydo overgenomen. Dat bedrijf blijft wel een partner van Invoca.

fusie/overname, Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top