Inspire Group breidt verder uit met offshore capaciteit in Suriname

Inspire Group breidt verder uit met offshore capaciteit in Suriname

by Ziptone
1 februari 2023

offshore capaciteitUitzend- en outsourcingorganisatie Inspire Group breidt haar activiteiten in Suriname verder uit. Met een nieuwe locatie in hoofdstad Paramaribo richt de organisatie zich op het verder uitbouwen van haar dienstverlening.

 

De stap naar outsourcingsdiensten is volgens ceo Ilja Gleiser ingegeven door het tekort aan klantcontactmedewerkers in Nederland. Dat leidt tot meer bedrijven die nadenken over het beperken van de openingstijden of het bijstellen van KPI’s, zoals het accepteren van langere wachtrijen.

Volgens Gleiser biedt offshore outsourcing de mogelijkheid om op korte termijn te beschikken over goed opgeleid en Nederlandssprekend klantcontactpersoneel, tegen zo’n 40 procent lagere kosten en met minder personeelsverloop. “Dit zorgt voor meer rust, continuïteit en kwaliteit in de operatie. Ook kun je je serviceniveau beter waarborgen.”

Al eerder actief met offshoring

Inspire startte in 2022 al met ‘premium offshore outsourcing’ en heeft diverse klanten in haar portefeuille. Gleiser verwacht er de komende jaren door te groeien naar enkele honderden medewerkers. In Nederland levert Inspire als uitzendbureau klantcontactpersoneel aan inhouse contactcenters op basis van uitzenden en detacheren. Daarmee biedt het bedrijf twee personeelsdiensten aan onder één dak, “waardoor er synergie- en performance-voordelen ontstaan”, aldus Gleiser. Inspire zegt medewerkers substantieel beter te betalen dan andere partijen en wil zo ervaren klantcontactmedewerkers in Suriname aan zich binden.

Gleiser is geen onbekende in offshore outsourcing vanuit Suriname. 18 jaar geleden was hij al betrokken bij de opzet van het eerste offshore outsourcing callcenter in het Zuid-Amerikaanse land. (Inspire)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top