India belangrijk voor groei Teleperformance

India belangrijk voor groei Teleperformance

by Ziptone
25 maart 2022

India gaat een steeds belangrijkere rol spelen in de groei van Teleperformance, waar inmiddels 80 procent van de bijna 420.000 medewerkers zich bevindt. Voor TP is India op twee manieren interessant: de thuismarkt ontwikkelt zich sterk en het is een goede locatie om diensten te leveren. Daarnaast zet TP in India in op zowel frontoffice- als backoffice-taken en verwacht het bedrijf dat ook de crypto-industrie een groeiende behoefte op beide terreinen zal hebben. Dat zegt Aditya Arora, CEO Teleperformance India tegen de Indiase Business Standard.

In 2018 nam Teleperformance het Indiase BPO-bedrijf Intelenet over voor 1 miljard dollar, wat de aanzet moest zijn tot een groeispurt in India. De headcount zou moeten stijgen van 75.000 naar 150.000 medewerkers. Daarbij kijkt TP ook naar groei in ‘kleinere’ steden, waarvan er meer dan 50 op de radar staan. Tijdens de pandemie lanceerde het bedrijf TP Cloud Campus en werd de TP Shuttle geïntroduceerd, een bus die is opgezet als een ‘rekruteringslounge’.

TP India“Het idee is om het aanbod af te ronden terwijl we in de bus zitten. We boren ook gebieden aan die nog niet eerder zijn aangeboord, dus we beginnen in Noordoost-India,” aldus Arora. De werving zal beginnen vanaf april van dit jaar en zal om te beginnen 1.000 mensen aanwerven en dit aantal langzaam opvoeren tot 5.000. Arora stelt dat ook nieuwe medewerkers de optie zullen hebben om te kiezen voor thuiswerk of werk vanaf een kantoor.

Inmiddels zijn de activiteiten in India goed voor 439 miljoen euro aan inkomsten in 2021, een stijging van 11,1 procent ten opzichte van het voorgaande jaar en een stijging van 7,7 procent. Teleperformance heeft zich tot doel gesteld om tegen 2025 een omzet van 10 miljard euro te bereiken.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top