Handmatige processen automatiseren met Verint softwarerobots

Handmatige processen automatiseren met Verint softwarerobots

by Erik Bouwer
26 juli 2016

26 juli 2016 – Verint introduceert Verint Robotic Process Automation dat bedrijven helpt bij het automatiseren van handmatige en repetitieve processen. Met de oplossing is het mogelijk om routinetaken in verschillende applicaties door softwarerobots te laten uitvoeren, zonder dat hiervoor integraties of aanvullende programmeerwerkzaamheden nodig zijn. Zo kunnen organisaties efficiënter werken, kosten besparen en een einde maken aan fouten als gevolg van het handmatig invoeren van data. Het automatiseren van bepaalde processen verhoogt bovendien de veiligheid van gevoelige data en helpt bedrijven te voldoen aan wetgeving.
Voor veel bedrijven zijn tijdrovende zakelijke processen, soms met duizenden tegelijk, de dagelijkse realiteit. Robotic Process Automation helpt ze die standaardhandelingen, zoals adreswijzigingen, het verwerken van claims en het accepteren van aanvragen, geautomatiseerd uit te voeren. Dat helpt bij het voorkomen van fouten die het gevolg zijn van het handmatig invoeren van data. Bovendien houden werknemers zo meer tijd over voor werkzaamheden die daadwerkelijk toegevoegde waarde hebben voor de business, en die de relatie met de klant versterken.

Verint Robotic Process Automation maakt gebruik van visuele-herkenningstechnologie, en er zijn geen integraties of programmeerwerk voor nodig om de oplossing te laten samenwerken met andere applicaties. Verint Robotic Process Automation kan zakelijke processen op meerdere applicaties uitvoeren door alle muisklikken en navigatiestappen vanuit de interfaces van die applicaties zelf vast te leggen. Zo kunnen bedrijven dus eenvoudig scripts vastleggen, die de softwarerobots vervolgens uitvoeren. Een centralized administrator of business user manager kan de productiviteit van de robots vervolgens controleren en beheren in het web-based dashboard van Robotic Process Automation.
Dezelfde technologie kan ook gebruikt worden om werknemers te helpen, bijvoorbeeld door ze door nieuwe of zelden gebruikte processen te gidsen aan de hand van een ‘show me’-functionaliteit. Op die manier kan de oplossing bovendien helpen bij het inwerken van nieuwe werknemers. En met de Verint Process Assistant is de technologie in te zetten om de taken die een medewerker op een desktop handmatig uitvoert, gedeeltelijk te automatiseren.

Technologie
Top