Grote vraag naar Janssen-vaccin legt lijnen GGD GHOR plat

Grote vraag naar Janssen-vaccin legt lijnen GGD GHOR plat

by Ziptone
24 juni 2021

Er is gisteren ruim 5,3 miljoen keer gebeld voor het maken van een vaccinatieafspraak met het Janssen-vaccin. Dat meldt Hugo de Jonge op Twitter. Die gesprekken kwamen van 222.000 bellers en er zijn 78.000 afspraken gemaakt. De enorme belangstelling zorgde ervoor dat verschillende lijnen van GGD GHOR slecht bereikbaar werden.

lijnen GGD GHOR

Het speciaal hiervoor in het leven geroepen nummer 0800-1295 was vanaf tien uur ’s ochtends in de lucht. Volgens de GGD waren er in de eerste paar minuten al 70.000 belpogingen. Mensen die niemand aan de lijn kregen, probeerden het algemene afsprakennummer 0800-7070, waardoor het ook bij dat callcenter heel druk werd. Daarop vroeg GGD GHOR Nederland mensen om voorlopig niet meer naar het speciale telefoonnummer te bellen. Volgens schattingen van demissionair minister Hugo de Jonge hebben bellers gemiddeld 20 pogingen ondernomen om het nummer te bereiken. Vooraf had De Jonge aangegeven: ”We zijn klaar voor een hausse aan telefoontjes. Maar als we met zijn allen gaan bellen, alle mensen die nog geen prik hebben gehad, dan zou het best wel even vast kunnen lopen.”

lijnen GGD GHOR

Door de grote belangstelling raakte ook het telefoonnummer waarmee mensen een afspraak kunnen maken voor een coronatest (0800-1202) overbelast. GGD GHOR Nederland vraagt mensen online een afspraak voor een coronatest of een vaccinatie te maken. In eerste instantie waren er slots beschikbaar voor 200.000 mensen die een Janssen-vaccin willen. Als die ruimte is volgeboekt, komen mensen op een wachtlijst voor het coronavaccin waarvan één prik voldoende is.

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top