Grote plannen met chatbot Gem

Grote plannen met chatbot Gem

by Ziptone
15 december 2020

In juni dit jaar ging gemeente Dongen van start met de bètaversie van gemeente-chatbot Gem van ontwikkelaar VNG Realisatie. Volgens Joost Groenestein, projectleider innovatie chatbots bij VNG Realisatie, is de chatbot in staat om 70% van de invoer te herkennen.

Groenestein kondigt in een interview met AG Connect aan dat er plannen bestaan om Gem te voorzien van een spraakoptie. Ook moet Gem kunnen worden ingezet bij telefonie. Daarnaast zou Gem een rol moeten kunnen spelen bij identificatie via ID Contact. In dat geval hoeft een inwoner aan de telefoon zich niet te identificeren door middel van geboortedatum, postcode en vergelijkbare informatie.

Om dit van de grond te krijgen is de aansluiting van meerdere gemeenten bij Gem essentieel, zodat Gem met voldoende data gevoed kan worden. De gemeenten Utrecht, Tilburg en Dordrecht starten dit najaar met Gem, aldus Groenestein. Maar hij stelt tegelijkertijd dat het overtuigen van gemeenten – en het vrijmaken van budget binnen die gemeenten – nog een flinke uitdaging is.

Lees ook Gemeentebrede chatbot in de maak

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top