Grootschalige fraude met illegale Avaya-licenties

Grootschalige fraude met illegale Avaya-licenties

by Ziptone
11 juli 2022

Drie mensen die beschuldigd worden van het wereldwijd verkopen van illegale Avaya softwarelicenties ter waarde van meer dan 88 miljoen dollar, zijn in de VS aangeklaagd voor fraude. Een van hen was een medewerker van de Avaya klantenservice. Deze medewerker kon via zijn account licentiesleutels voor het zogeheten IP Office systeem genereren.

Het IP Office systeem is bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven. Om telefoons toe te voegen en functies zoals voicemail in te schakelen, kopen klanten de softwarelicenties bij een Avaya-wederverkoper of -distributeur, die ook de licenties activeert.

In de afgelopen week werd onder meer een aanklacht bekend gemaakt tegen een 46-jarige medewerker van de Avaya-klantenservice. Die heeft jarenlang licentiesleutels gegenereerd gezonder toestemming. Elke licentie kon verkocht worden voor enkele honderden tot soms wel duizenden dollars. De software werd onder de marktprijs verkocht. De vermeende onwettige winsten werden via een PayPal-rekening onder een valse naam naar verschillende bankrekeningen gesluisd. De FBI was in staat om de fondsen te traceren naar tal van andere beleggingsrekeningen en bankrekeningen, die werden gebruikt om allerlei spullen te kopen, van goud en cryptocurrency tot onroerend goed. (TBM)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top