GGD’en stappen geleidelijk over op GGD Contact

GGD’en stappen geleidelijk over op GGD Contact

by Ziptone
21 juni 2021

Vanaf half juli gaan de eerste zes GGD’s werken met GGD Contact, een nieuwe applicatie die HPZone (Lite) moet gaan vervangen. Die applicatie leidde tot verschillende problemen, zoals issues met de verwerkingscapaciteit en veiligheid. Na onder meer datalekken is onderzoek gedaan door bureau Gateway en IT-securityspecialist FoxIT.

De GGD’en gaan stapsgewijs over en ook de nieuwe applicatie wordt gefaseerd uitgebouwd. De afgelopen maanden is een eerste versie van GGD Contact uitvoerig getest. Verbeterpunten zijn doorgevoerd om ervoor te zorgen dat dat applicatie goed aansluit op de directe werkpraktijk van onder meer de bron- en contactonderzoekers. Minister Hugo de Jonge verwacht dat een aantal weken later de rest van de GGD’en gebruik zal maken van de nieuwe applicatie.

Het Bron- en Contactonderzoek zal naar verwachting minder omvangrijk en minder complex worden, aldus de minister. Momenteel is de BCO-capaciteit van de GGD’en en GGD GHOR Nederland volledig opgeschaald. De GGD’en hebben op dit moment capaciteit beschikbaar om bij 4.400 besmettingen per dag elke besmetting op te volgen met een volledig BCO inclusief monitorgesprekken op dag 5 en dag 10. Op dit moment voeren alle 25 GGD’en volledig BCO inclusief monitorgesprekken op dag 5 en dag 10.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top