GGD Hollands Midden opent informatielijn zorg en gezondheid vluchtelingen

GGD Hollands Midden opent informatielijn zorg en gezondheid vluchtelingen

by Ziptone
21 maart 2022

GGD Hollands Midden heeft sinds vrijdag een informatielijn opengesteld voor mensen die vragen hebben over de zorg en gezondheid van vluchtelingen uit Oekraïne. De telefoonlijn is er voor zowel professionele hulpverleners als voor particulieren. Het informatiepunt in Hollands Midden is een initiatief van de Veiligheidsregio, Hecht GGD en Hecht GHOR.

De GGD helpt met advies over de inrichting van een veilige en hygiënische opvanglocatie en geeft handvatten bij het organiseren van hulp bij psychosociale problemen en trauma’s. Daarbij is extra aandacht voor kinderen. Ook wordt er informatie verstrekt over infectieziekten zoals mazelen, tuberculose, rabiës (hondsdolheid) en corona en het verzorgen van de bijbehorende vacinnaties. Tevens kan er ondersteuning worden geboden bij het regelen van huisartsen-, tandartsen- en ziekenhuiszorg. Er wordt samengewerkt met het Rode Kruis en VluchtelingenWerk Nederland.

De informatielijn is bereikbaar via telefoonnummer 085 078 28 79 en per e-mail via oekraine@ggdhm.nl. Het callcenter is dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 08.00 uur en er kan zowel in het Nederlands als Engels worden gecommuniceerd.

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top