GGD biedt 1250 gedupeerden datadiefstal schadevergoeding van 500 euro

GGD biedt 1250 gedupeerden datadiefstal schadevergoeding van 500 euro

by Ziptone
14 mei 2022

De GGD’en bieden ongeveer 1.250 mensen van wie de gegevens uit de computersystemen zijn gestolen, een schadevergoeding van 500 euro aan. Door het enorme datalek bij de GGD kwamen vorig jaar veel gegevens op straat te liggen. Dat schrijft RTL Nieuws.

Begin 2021 kwam naar voren dat callcentermedewerkers van de GGD misbruik maakten van de toegang tot gegevens. Informatie door medewerkers werd op grote schaal gedownload en online doorverkocht aan criminelen. Volgens de GGD zijn de privégegevens van zo’n 1.250 Nederlanders uit de coronasystemen onbevoegd ingezien, gestolen en mogelijk doorverkocht. Zij krijgen van de GGD een schadevergoeding aangeboden. De organisatie meldt dat ruim de helft van hen het bedrag accepteert, een stuk of 10 gaan niet akkoord en de rest heeft nog niet geantwoord.

De 1250 gedupeerden die nu worden gecompenseerd, zouden slechts het topje van de ijsberg zijn; de Stichting Initiatieven Collectieve Acties Massaschade (ICAM) heeft een massaclaim ingediend tegen de GGD waar zo’n 130.000 mensen zich bij hebben aangesloten. ICAM claimt een schadevergoeding van 1500 euro voor mensen waarvan de persoonsgegevens aantoonbaar gestolen zijn. (RTL)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top