Genesys maakt Engage cloud-agnostisch

Genesys maakt Engage cloud-agnostisch

by Ziptone
14 augustus 2020

Genesys kondigt de lancering van Genesys Engage Multicloud aan. Dit is een nieuw architectuurmodel dat bedrijven in staat stelt een bestaande applicatie van de ene naar de ander cloudprovider te migreren, zonder ingrijpende maatregelen op het gebied van data en security. Hierdoor kunnen bedrijven vrij kiezen waar ze hun Genesys cloudapplicatie onderbrengen: on premise, in een private cloud, in de publieke cloud van aanbieders zoals Google, Azure of AWS of in de vorm van een hybride cloudmodel.

Wanneer bedrijven een specifieke applicatie naar de cloud brengen, hoort daar vaak een specifieke cloudomgeving bij. Vaak is dat de cloud van de softwareprovider, in andere gevallen kan er vanuit de leverancier een voorkeur zijn voor een van de drie grote publieke cloudaanbieders Google, AWS en Azure. Genesys rekent hiermee af en wordt daarmee cloud-agnostisch. Deze keuze maakt het ook gemakkelijker om het beheer van de cloudomgeving uit te besteden aan partijen als Accenture, BT, Cognizant, Infosys, NTT of Orange Business Services.

Het belangrijkste voordeel van de Multicloud Architecture is dat cloudportabiliteit wordt verbeterd. Er bestaan grote verschillen tussen de publieke clouds van AWS, Google en Azure en deze verschillen kunnen nog verder toenemen wanneer een organisatie het technisch beheer heeft uitbesteed aan een managed cloud serviceprovider zoals Accenture of Capgemini. De verschillen zorgen voor een cloud lockin, maar volgens Robert Allman, global senior vice president of customer experience bij NTT is het niet meer realistisch dat bedrijven hun business nog maar in een cloudomgeving onderbrengen.

Tot slot maakt de multicloud architectuur het ook mogelijk voor gebruikers van Genesys Engage om cloudgebaseerde AI-toepassingen van Genesys Cloud in te zetten. (Genesys)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top