Genesys haalt half miljard euro op bij investeerders

Genesys haalt half miljard euro op bij investeerders

by Ziptone
7 december 2021

Genesys heeft 580 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. De investeringsronde werd geleid door Salesforce Ventures, waarbij onder meer ServiceNow Ventures en Zoom Video Communications ondersteuning boden. Het opgehaalde kapitaal is nodig om de wereldwijde positie in de markt voor Experience-as-a-Service te versnellen.

De afgelopen twee jaar heeft Genesys een transformatie doorgemaakt in management, in het business model, in het portfolio aan oplossingen en het omringende ecosysteem. Dit heeft geleid tot een sterke groei, met name in het aandeel van de cloudabonnementen. Daarnaast heeft het bedrijf een multicloud-architectuur geïntroduceerd, een nieuwe WFM-oplossing gelanceerd en Genesys DX ontwikkeld, een oplossing voor conversationele AI gericht op marketing en sales. Ook deed het bedrijf verschillende overnames, zoals Pointillist en Exceed.ai.

Genesys heeft ook de banden met strategische partners zoals Google en Infosys aangetrokken en nieuwe programma’s ontwikkeld voor system integrators, channel partners, technologiepartners en onafhankelijke consultants. Bijna 7.000 organisaties wereldwijd, waaronder 17 van de top 20 Fortune 500 bedrijven maken gebruiken van customer en/of employee experiences oplossingen van Genesys. Met de nieuwe investeringsronde en de gepresenteerde plannen wordt Genesys nu gewaardeerd op 21 miljard dollar.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top