Gem krijgt subsidie voor uitbreiding met GenAI

Gem krijgt subsidie voor uitbreiding met GenAI

by Ziptone
5 juli 2024

Chatbot GemVirtuele assistent Gem krijgt een subsidie uit het Innovatiebudget Digitale Overheid. De subsidie is onderdeel van een traject waarbij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) aan 20 projecten een subsidie heeft verstrekt. Het totaalbudget voor 2024 voor alle 20 projecten bedraagt vier miljoen euro.

 

Virtuele assistent Gem wordt verder ontwikkeld door een aantal grote en kleine gemeenten vanuit het idee dat inwoners vaak dezelfde vragen hebben. Er wordt nu een pilot gestart om te onderzoeken hoe Generatieve AI de prestaties van Gem in klantcontacten kan verbeteren. ICTU, betrokken bij de innovatiesubsidies, reageerde niet op vragen van Ziptone naar de hoogte van het subsidiebedrag voor Gem.

Het Innovatiebudget is een competitie waarbij een te jureren projectvoorstel moet worden ingeleverd, die moeten voldoen aan verschillende criteria. Er kwamen bijna 60 projectvoorstellen binnen. Het innovatiebudget is bedoeld voor overheden die een innovatief voorstel hebben rond digitale dienstverlening of een vraagstuk hieromheen hebben waar een oplossing voor wordt gezocht. De beste projecten worden gehonoreerd. (DigitaleOverheid)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top