Geert-Jan Vintges CCO bij CapabilityBPO

Geert-Jan Vintges CCO bij CapabilityBPO

by Ziptone
30 juli 2020

Met ingang van 1 augustus gaat Geert-Jan Vintges aan de slag als chief commercial officer bij Custom Connect International, ‘powered by CapabilityBPO’.

CapabilityBPO wordt door Vintges omschreven als joint venture voor het bedienen van internationale klanten van Custom Connect Group. Custom Connect Group heeft voor de Nederlandse activiteiten vier vestigingen in Nederland (Emmeloord, Breda, Sittard en Groningen). De internationale activiteiten worden bediend door Custom Connect International, ook een Nederlandse BV, waarbij wordt samengewerkt met CapabilityBPO-activiteiten in Suriname, Albanië en Zuid-Afrika. In Durban, Zuid-Afrika, bevindt zich het hoofdkantoor van CapabilityBPO.

Geert-Jan VintgesVintges heeft een lange staat van dienst in klantcontact. Hij stond als medeoprichter aan de basis van facilitair contactcenter HCN, dat in 2008 werd overgenomen door Unamic. Unamic was een van de eerste Nederlandse contactcenters met een offshore-locatie in Suriname. In 2011 werd Unamic/HCN zelf overgenomen, door Xerox-dochter ACS. Bij Xerox en BPO-opvolger Conduent heeft Vintges een groot deel van de Europese sales-organisatie aangestuurd.

Terugkijkend kan Vintges vaststellen dat in customercare-outsourcing de samenwerkingsmodellen veel geavanceerder zijn dan in andere takken van BPO-sector zoals finance en accounting. Daar zijn contracten en afrekenmodellen nog sterk transactiegedreven en soms wordt er nog op uurbasis betaald, terwijl de SLA’s en KPI’s in klantcontact meer gericht zijn op waardecreatie.

Bij CapabilitiesBPO zal de agenda van Vintges gericht zijn op internationale groei voor offshore klantcontact: zowel zorgen voor bestaande als nieuwe klanten, maar ook de groeistrategie vormgeven. Ook de inzet van automatisering en digitalisering met bots en analytics zal een belangrijke component zijn.

Nieuwe functie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top