Gebruik Linkedin en Tiktok in de lift

Gebruik Linkedin en Tiktok in de lift

by Ziptone
28 januari 2021

TikTok wordt populairder onder jongeren, maar ook Linkedin heeft een flinke groei doorgemaakt als het gaat om gebruik. Een deel van die stijging schrijft Newcom Research toe aan de coronapandemie, aldus de resultaten van het Nationale Social Media Onderzoek 2021. Het aantal Nederlanders dat gebruik maakt van social media is gestegen van 13,3 miljoen in 2019 naar 13,7 miljoen begin 2021. We zijn dagelijks gemiddeld ruim anderhalf uur per dag bezig met social media, aldus Danny Oosterveer op Marketingfacts.

Het aantal gebruikers van TikTok is begin 2021 2,5 maal zo hoog als vorig jaar. De daling van het aantal Facebookgebruikers stabiliseert (net als het aantal Instagramgebruikers) en Snapchat is in dit opzicht de enige daler.

social media

Ook Twitter is licht gegroeid van 2,8 naar 2,9 miljoen gebruikers. Volgens de onderzoekers neemt het dagelijks gebruik van alle kanalen toe. Zelfs WhatsApp maakt een sterke stijging door, maar volgens Danny Oosterveer is vooral de toename van het dagelijks gebruik van YouTube opvallend (van 2,8 miljoen naar 3,1 miljoen Nederlanders), een stijging van 12 procent. Oosterveer schrijft dit toe aan de groei van het aantal professionele kanalen op het videoplatform.

Het aantal LinkedIn-gebruikers is het afgelopen jaar met 6 procent gegroeid van 4,7 naar 5 miljoen Nederlanders. Oosterveer stelt dat Linkedin steeds meer een sociaal platform in plaats van een netwerk- en CV-database wordt. Het aantal dagelijkse gebruikers steeg vorig jaar met 26 procent, dit jaar met 39 procent. Op Linkedin worden ook steeds meer niet-werkgerelateerde onderwerpen besproken.

Het onderzoek van Newcom wordt sinds 2010 jaarlijks uitgevoerd onder Nederlanders vanaf 15 jaar. Het onderzoek telt 7000 respondenten en is representatief voor de gekozen populatie. Het laatste onderzoek is uitgevoerd in januari 2021. De beknopte analyse van Oosterveer staat op Marketingfacts.

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top