Frontoffice-medewerkers Britse overheid krijgen training rond economisch misbruik

Frontoffice-medewerkers Britse overheid krijgen training rond economisch misbruik

by Ziptone
17 januari 2023

In het Verenigd Koninkrijk worden ambtenaren die direct contact met burgers hebben, opgeleid om signalen van ‘economisch misbruik’ te herkennen. De training is gericht op medewerkers van bijvoorbeeld de belastingdienst (HMRC) en de dienst werk en pensioenen (DWP).

 

De training heeft als doel om medewerkers te kunnen laten ingrijpen wanneer zich mogelijk problemen voordoen, zodat financiële schade voor de betreffende burger kan worden voorkomen of beperkt. De medewerkers krijgen training en een toolkit. De toolkit biedt onder meer tips voor het creëren van omstandigheden waarin slachtoffers hun ervaringen kunnen uiten. Ook krijgen front-office medewerkers uitleg over hoe ze slachtoffers kunnen doorverwijzen.

De toolkit is samengesteld door de Fairness Group, een samenwerkingsverband onder leiding van de Government Debt Management Function van het Cabinet Office, waarin centrale en lokale overheden, de schuldadviessector en de incassobranche samenwerken. Surviving Economic Abuse, een van de organisaties die aan de toolkit hebben bijgedragen, registreerde een toename van 85% in het verkeer naar hun website tijdens de pandemie. Ook Britse frontoffice-medewerkers zelf hebben sinds de het begin van de coronapandemie een toename geconstateerd.

Economisch misbruik

Van economische uitbuiting of misbruik is sprake wanneer iemand het vermogen om economische middelen te verwerven, te gebruiken en in stand te houden onder dwang of druk moet afstaan aan een ander. Refuge, een Britse instelling voor huiselijk geweld, schat dat 16% van de volwassenen in het Verenigd Koninkrijk hiermee te maken heeft (gehad). Een veelvoorkomende vorm van economische onderdrukking of uitbuiting is dat daders hun slachtoffers dwingen om af te zien van aanspraken op steun. (Civilserviceworld)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top