FNV neemt Teleperformance opnieuw op de korrel

FNV neemt Teleperformance opnieuw op de korrel

by Ziptone
24 september 2020

Vakbond FNV zegt “veel klachten te krijgen van medewerkers over uren die niet uitbetaald worden”. RTL Z sprak daarop naar eigen zeggen met vijf medewerkers die “soms tot honderden euro’s te weinig betaald kregen”. Bij de Corona-afsprakenlijn werken zo’n 2.100 medewerkers.

Volgens Elly Heemskerk van de FNV zijn vanwege de drukte bij de GGD de computernetwerken regelmatig overbelast en zijn er dagelijks storingen. De disputen over wel of niet te betalen uren hebben vaak betrekking op het kunnen aantonen van de aard van de storing waar de medewerker mee te maken heeft. Medewerker Henny Postma geeft aan dat de urenregistratie is gekoppeld aan de inloggegevens. “Als je uit het systeem wordt gegooid, dan lopen je uren niet door. Dat gebeurt soms meerdere keren per dag. Soms duurt dat een paar minuten, soms lig je er een paar uur uit.” Postma stelt dat ze als gevolg van netwerkstoringen 17 uur niet heeft uitbetaald – over een periode van bijna zes maanden. Ook geven enkele medewerkers aan dat de webinars die vrijwillig gevolgd kunnen worden, niet worden uitbetaald terwijl dat wel de bedoeling is.

Volgens HR-directeur Liesbeth Polman zijn er nu nauwelijks nog storingen. Wel erkent TP volgens RTL Z dat “ieder uur dat niet uitbetaald is, er een teveel is.” Van de vijf medewerkers die RTL Z heeft gesproken, hebben er twee ontslag genomen, waaronder Postma, die daarbij klaagt over het feit dat iedere minuut wordt gemonitord.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top