Facilitair ContactCare regelt aanvullend pensioen via BrightPensioen

Facilitair ContactCare regelt aanvullend pensioen via BrightPensioen

by Ziptone
10 november 2021

ContactCare heeft gekozen voor BrightPensioen, waardoor medewerkers van het facilitaire contactcenter zelf een extra potje voor pensioen kunnen opbouwen. In de branche van klantcontact, met veel jongere medewerkers, is het aanbieden van een pensioenvoorziening nog niet gebruikelijk. ContactCare wil daarin voorloper zijn, aldus het persbericht.

Volgens Jasper Meerding, oprichter van ContactCare, staan de medewerkers centraal in het leveren van goede dienstverlening. “De oudedagsvoorziening is iets waar de, toch vaak jonge, doelgroep in klantcontact niet vaak mee geconfronteerd wordt. Het is in onze branche niet iets vanzelfsprekends. Dat is jammer want het vak klantcontact stond al een tijd niet in het beste licht. Tijd om daarin verandering te brengen en voorop te lopen.”

Meerding geeft desgevraagd aan Klantcontact.nl aan dat de werkgever het inschrijfgeld (eenmalig 50 euro) en de jaarlijkse kosten (circa 150 euro per jaar) vergoedt voor de medewerkers. Afhankelijk van de duur van het dienstverband ontvangt de medewerker 1.5% tot 5% extra bruto salaris, wat apart op de loonstrook wordt vermeld, aldus Meerding. De medewerker kan er voor kiezen dit zelf in bij BrightPensioen in te leggen. Volgens Meerding draait dit model nu enkele maanden en wordt het goed ontvangen.

BrightPensioen is een bedrijf dat de pensioenvoorziening in de derde pijler regelt. De eerste pijler is de AOW, de tweede pijler het eventuele sector- of bedrijfspensioenfonds en de derde pijler is gebaseerd op eigen initiatief als aanvulling op de pensioenvoorziening in de vorm van een lijfrente. Maandelijks incasseert BrightPensioen de inleg en belegt deze tegen kostprijs. De medewerker ontvangt het fiscale voordeel terug van de Belastingdienst.

BrightPensioen werkt voor bedrijven als Too Good to Go, Blendle, Vandebron, Temper, Broad Horizon, Flow Traders, Youfone, Wundermart, Polarsteps en Channable.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top

Klantcontact.nl gaat verder als Ziptone!

Lees meer