Facebook: gemeenten vooralsnog geen licentie voor WhatsApp API

Facebook: gemeenten vooralsnog geen licentie voor WhatsApp API

by Ziptone
16 januari 2020

VNG heeft bekend gemaakt contact te hebben opgenomen met Facebook/WhatsApp om tot een duidelijk beeld te komen van hetgeen mogelijk is voor gemeenten op het gebied van WhatsApp for Business. VNG heeft hierbij een beeld geschetst van de wijze waarop WhatsApp door gemeenten wordt gebruikt. Ook is duidelijk gemaakt dat het gaat om communicatie, die altijd wordt gestart door de inwoner en dat er geen politieke of anderszins gevoelige (persoonlijke) informatie wordt verstuurd via dit kanaal.

Op de vraag of gemeenten een licentie kunnen aanvragen voor de API-variant van WhatsApp for Business, is Facebook duidelijk. Vooralsnog wordt een licentie voor deze variant, die wordt gebruikt bij de integratie in de webcare-omgeving, niet toegekend aan gemeenten. Facebook geeft aan, dat dit momenteel een ‘work in progress’ is.

VNG heeft hierop aan Facebook de vraag voorgelegd of er een termijn aan te geven is waarop gemeenten wel kunnen aansluiten op de API. Daarnaast heeft VNG gevraagd of het mogelijk is de WhatsApp for Business (mobiele) app te gebruiken voor berichtenverkeer als alternatief voor de WhatsApp for Business API. VNG wacht nu eerst de reactie van Facebook af.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top