Eerste promotiedag Burgerzaken trekt 70 kandidaten

Eerste promotiedag Burgerzaken trekt 70 kandidaten

by Ziptone
20 april 2023
Burgerzaken

Marc Venema / Shutterstock.com

De wervingscampagne Nieuwe medewerkers Burgerzaken is op 15 april gestart met een promotiedag in het stadhuis in Assen. De dag trok ruim 70 geïnteresseerden. Die kregen een presentatie, de mogelijkheid om inhoudelijke vragen te stellen en een korte rondleiding over de afdeling Burgerzaken van medewerkers van de gemeente Assen. Na afloop hiervan hebben ruim 50 personen zich aangemeld voor de zogenaamde ‘speeddates’ die zijn gehouden met collega’s Burgerzaken uit regiogemeenten. Zij hebben gesprekken gevoerd met de kandidaten om te kijken of ze geschikt zijn voor het vak, de juiste instelling en competenties hebben en of ze het niveau hebben om aan de aangeboden opleidingen (B0: Startersmodule en B1a: Identiteit en identiteitsdocumenten uit het Diplomastelsel Burgerzaken) te beginnen.

Hierna volgt een inventarisatie van de kandidaten die voor de opleidingen in aanmerking komen om hen daarna te laten starten met deze opleidingen in de regio. Na een succesvolle afronding van de B0 en B1a modules worden de geslaagde kandidaten opgenomen in het – besloten – landelijke Register Medewerker Burgerzaken. Dit is alleen toegankelijk voor gemeenten die hierin kunnen zoeken naar werkzoekenden die geslaagd zijn voor de eerste twee modules uit de diplomalijn ‘Basiskennis Burgerzaken’ (B0 en B1a). Gemeenten kunnen vervolgens contact zoeken met kandidaten.

Er vinden nog meer promotiedagen plaats, onder meer in Arnhem (13 mei), Eindhoven (17 juni), Dordrecht (16 september) en Haarlem (14 oktober). (NVVB)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top