E-commerce Nederland en Thuiswinkel.org gaan samenwerken

E-commerce Nederland en Thuiswinkel.org gaan samenwerken

by Ziptone
17 maart 2022

Brancheverenigingen E-commerce Nederland en Thuiswinkel.org gaan samenwerken. Beide organisaties hebben de ambitie om de e-commercesector verder te brengen en te helpen professionaliseren.

Beide brancheverenigingen hebben elk een track record.
E-commerce Nederland heeft het nodige bereikt op het gebeid van sociaaleconomische thema’s als arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen. E-commerce Nederland werd in 2021 opgericht met als doel de sector nog sterker te maken door samenwerking en meer banen te creëren voor de toekomst. De e-commerce cao is enkele jaren daarvoor bedacht door de ondernemers achter Picnic en is in samenwerking met vakbond De Unie opgesteld. De cao werd opgetuigd omdat traditionele cao’s zoals die van Retail Non-Food (van INretail) waar veel e-commercebedrijven onder vallen, vaak niet goed aansluiten op de praktijk. De arbeidstijden, salarissen, secundaire arbeidsvoorwaarden, pensioen en dergelijke zijn niet op het niveau dat je als e-commercepartij wilt uitstralen, zo geven verschillende partijen aan.

Thuiswinkel.org is al lange tijd de belangenbehartiger voor de hele e-commerce sector in Nederland. De vereniging is opgericht in 2000 en het fusieproduct van twee bestaande verenigingen: de Nederlandse Postorderbond en de Online Winkeliersvereniging.

Omzet 30,6 miljard euro

Met de samenwerking willen E-commerce Nederland en Thuiswinkel.org kennis delen en de sector nog interessanter maken voor huidig en aankomend personeel. Eerder besloot ook Koninklijke INretail om E-commerce Nederland te steunen en daarmee de oprichting van een nieuwe werkgeversorganisatie te bespoedigen. INretail vindt dit passen bij de veranderingen in de retail.

De e-commercesector groeit snel en het economisch belang stijgt zowel in omvang als in werkgelegenheid. In 2021 werd in de sector een omzet van 30,6 miljard euro gerealiseerd. (Emerce)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top