Computable Lifetime Achievement Award voor Ad Nederlof

Computable Lifetime Achievement Award voor Ad Nederlof

by Ziptone
7 oktober 2022

Ad Nederlof (75) heeft de Computable Lifetime Achievement Award ontvangen. De redactie van het ICT-vakblad reikte tijdens het jaarlijkse Computable Awards-gala voor het eerst die bijzondere prijs uit voor een persoon die veel heeft betekend voor de Nederlandse ict-sector. Sander Hulsman, hoofredacteur van Computable, noemt hem een icoon van de ICT-wereld.

Ad Nederlof is inmiddels ruim vijftig jaar actief in de ICT. Volgens de redactie van Computable heeft Nederlof tijdens zijn loopbaan zijn grenzen continu verlegd. Nederlof is een pionier op het gebied van software-as-a-service, in het begin van die ontwikkelingen nog aangeduid als asp (application service provider). In de klantcontactsector is hij vooral bekend van zijn rol als president en CEO van Genesys, dat in 2000 voor 1,8 miljard dollar aan Alcatel werd verkocht.

Nederlof heeft na zijn periode in Silicon Valley de basis gelegd voor de Vanad Group, inmiddels 1.500 medewerkers groot en gevestigd op de eigen Vanad-campus in Capelle aan den IJssel. Daar is ook een belangrijk deel van Vanad Engage gevestigd. Ook contactcenterplatform QuandaGo is ontsproten aan de Vanad-campus. (Ziptone/Computable)

Human Resources ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top