Colombia: TP staat open voor aanbevelingen

Colombia: TP staat open voor aanbevelingen

by Ziptone
17 november 2022

Na de koersval van het aandeel Teleperformance op 10 november (met 34%) heeft het aandeel zich de afgelopen dagen weer gedeeltelijk hersteld. Dit nadat Time Magazine met berichten kwam over tekortschietende arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden bij TP Colombia, de grootste werkgever van het land met 42.000 medewerkers. Hierna kwam de Colombiaanse minister van Arbeidszaken met een aankondiging van een onderzoek.

Volgens Daniel Julien, oprichter en CEO van Teleperformance, staat Teleperformance Colombia bekend om “zijn uitzonderlijke werkomgeving, zijn sfeer en zijn zorg om de lokale gemeenschappen te helpen”. Maar Julien, die eerder heeft aangekondigd in gesprek te willen met de Colombiaanse autoriteiten, zegt ook: “Elke legitieme, eerlijke en op feiten gebaseerde aanbeveling zal uiteraard in aanmerking worden genomen.” Ook zal TP de eigen controlemechanismen nalopen, aldus een update van het Franse vakmedium En Contact. Tot nu toe is nog niets bekend over de aard en scope van het onderzoek waartoe de Colombiaanse minister opriep.

Moderatie van sociale media, of het nu gaat om Facebook, Twitter of TikTok, wordt op grote schaal uitbesteed aan bedrijven die dit werk laten uitvoeren in lagelonenlanden. Volgens En Contact blijkt uit een snelle lezing van de vele commentaren op Twitter of sociale netwerken dat ook ander BPO-spelers, zoals Sutherland BPO, Atento, Accedo Technologies en Sitel (een aantal bedrijven hiervan is ook actief in Zuid-Amerika) worden genoemd of bekritiseerd door werknemers of voormalige werknemers. De andere beursgenoteerde BPO-spelers (zoals Majorel Luxembourg SA, genoteerd aan Euronext Amsterdam, waarde 2 miljard euro, en afgelopen jaar 20% in waarde gedaald; of Concentrix, genoteerd aan de Nasdaq, waarde 6 miljard, afgelopen jaar met 30% in waarde gedaald) lijken minder in de schijnwerpers te staan. Het Franse Teleperformance echter staat regelmatig op de radar van UNI Global of van lokale vakbonden.

Een goede kenner van de sector, een voormalig leidinggevende van vele contact center bedrijven, waaronder TP, zegt tegen En Contact: “Ik ben bekend met Teleperformance en haar interne procedures. Het werk is streng, maar het bedrijf is eerlijk en respecteert talent.”

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top