CM.com neemt Building Blocks over

CM.com neemt Building Blocks over

by Ziptone
14 december 2021

Leverancier van chat- en betaaldiensten CM.com is van plan om de Brabantse techonderneming Building Blocks over te nemen. Building Blocks ontwikkelt software voor kunstmatige intelligentie voor de verwerking van gegevens van consumenten, waarmee onder andere kan worden bepaald wat het beste moment is om klanten met een bepaald bericht of aanbod te benaderen. De twee bedrijven zijn in de afrondende fase van de overname, aldus een bekendmaking van de bedrijven.

Building Blocks heeft onder meer sportschoolketen Basic-Fit, techbedrijf Samsung, reisorganisator Corendon en groothandel Sligro als klanten. Bij Building Blocks werken momenteel veertig mensen. CM.com wil het personeelsbestand van Building Blocks de komende jaren verdubbelen. Bij het in 1999 opgerichte CM.com werken nu ongeveer 850 mensen. Volgend jaar moet dat zijn gegroeid naar meer dan duizend. CM.com levert chat-, betaal- en clouddiensten in zo’n twintig landen.

Het is niet de eerste overname die CM.com doet. De overnames worden gefinancierd met de uitgifte van obligaties, in september van dit jaar haalde CM.com daarmee 100 miljoen euro op. Het bedrijf is daarnaast beursgenoteerd.

fusie/overname, Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top