Chatten met de politie via 112NL-app

Chatten met de politie via 112NL-app

by Ziptone
17 januari 2022

112NLDe politie heeft een nieuwe app gelanceerd, genaamd 112NL, bedoeld voor mensen die niet goed horen of spreken. Met de app kan via chat contact worden opgenomen met de politie. De app is ook geschikt voor mensen die geen Nederlands of Engels spreken.

Appgebruikers vullen vooraf in of ze moeite hebben met spreken of horen en wat hun voorkeurstaal is voor de chatfunctie. De app heeft een vertaalfunctie voor 109 talen, die tijdens het chatten kan worden gebruikt zodat de beller en de meldkamer elkaar begrijpen, ook als ze verschillende talen spreken. Voor mensen met een auditieve beperking is er overigens ook de doventolkendienst Teletolk, die ook regelmatig wordt ingezet voor contact met de politie.

Als mensen de app gebruiken om hulpdiensten in te schakelen, worden de persoonlijke gegevens meegestuurd naar de meldkamer. De centralist kan de beller zo beter en sneller helpen, zegt de politie. Als iemand bijvoorbeeld moeite heeft met spreken, kan bijvoorbeeld een chatgesprek worden opgezet. Dat kan alleen de centralist doen.

Volgens de politie wordt de app in de toekomst uitgebreid met de optie om foto- en videomateriaal mee te sturen. De app is gratis te downloaden voor Android en Apple IOS.

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top