ChatGPT kan schadelijke e-mails en code produceren

ChatGPT kan schadelijke e-mails en code produceren

by Ziptone
22 december 2022

Onderzoekers van Check Point Research (CPR) waarschuwen dat ChatGPT door hackers kan worden gebruikt om gerichte en efficiënte cyberaanvallen uit te voeren. Dat schrijft Dutch IT Channel.

Hackers gebruiken ChatGPT dan in combinatie met Codex zodat ze bijvoorbeeld kwaadaardige e-mails of een infectieketen kunnen produceren. De onderzoekers vroegen ChatGPT zich voor te doen als een hostingbedrijf en een phishing-e-mail te schrijven.

Ook konden ze met behulp van ChatGPT een Excel-bijlage met kwaadaardige Visual Basic for Application-code (veel gebruikt in Excel en Word voor bijvoorbeeld macro’s) produceren waarmee reverse shells kunnen worden gedownload. Omgekeerde shell-aanvallen hebben tot doel verbinding te maken met een externe computer en de in- en uitvoerverbindingen van de shell van het doelsysteem om te leiden, zodat de aanvaller er op afstand toegang toe krijgt. Vervolgens werd schadelijke code gegenereerd door Codex.

Check Point Software waarschuwt dat AI-technologieën zoals ChatGPT het potentieel hebben om het cyberdreigingslandschap aanzienlijk te veranderen. “Deze nieuwe en zich ontwikkelende technologie kan het dreigingslandschap zowel ten goede als ten kwade beïnvloeden.” (Dutch IT Channel)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top