CGI gaat Berichtenbox doorontwikkelen

CGI gaat Berichtenbox doorontwikkelen

by Ziptone
2 januari 2021

Logius heeft vorige week de opdracht voor de Berichtenbox voor Burgers en Ondernemers (BBO) definitief gegund aan CGI. Deze opdracht heeft betrekking op de nieuwbouw en vervolgens migratie van de BBO, en daarna het beheer en de verdere doorontwikkeling ervan.

De Berichtenbox voor Burgers en Ondernemers (BBO) is de persoonlijke, digitale brievenbus van burgers en straks ook van ondernemers. Hierin ontvangen burgers post van organisaties zoals de Belastingdienst, RDW, SVB, UWV. Ook gemeenten, pensioenfondsen en landelijke organisaties maken gebruik van de Berichtenbox.

Op dit moment wordt de BBO gebruikt door miljoenen bedrijven en burgers. De speciale berichtenbox-app bereikte afgelopen zomer 3 miljoen downloads.

 De beoordeling en gunning heeft plaatsgevonden in een minicompetitie onder de raamovereenkomst applicatiediensten domein gegevensuitwisseling. Logius is het onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties dat onder meer voor producten en diensten voor de digitale overheid zorgt, denk aan DigiD, MijnOverheid en Digipoort. (Klantcontact.nl)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top