Capgemini stoot Odigo af aan private equity

Capgemini stoot Odigo af aan private equity

by Ziptone
29 september 2020

De contactcenteroplossing van Capgemini, Odigo, wordt afgestoten en komt in handen van investeringsmaatschappij Apax Partners. Beide bedrijven hebben bekend gemaakt in exclusieve onderhandeling te zijn over de prijs.

Odigo is opgetuigd in 1986 en omvat een cloudgebaseerd omni-channel contactcenterplatform. Odigo is het resultaat van de eerdere overname van het Franse contactcenterplatform Prosodie door Capgemini in 2011. Odigo was een van de oplossingen. Bij Odigo werken zo’n 650 medewerkers en het bedrijf in ongeveer 200 klanten in 100 landen. Het platform zou ongeveer 400.000 gebruikers hebben in met name grote ondernemingen die vooral in Europa gevestigd zijn. In Nederland is naast Capgemini ook Pegamento een reseller van de oplossing.

De nieuwe eigenaar, Apax Partners, is een Franse private equity firma met het hoofdkantoor in Parijs. Het bedrijf beheert meer dan 4 miljard aan investeringen, vooral gericht op mid-market bedrijven in technologie, telecom, consumentenmarkt, gezondheidszorg en dienstverlening.

fusie/overname, Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top