Callcenters 911 kampen met arbeidsmarktkrapte

Callcenters 911 kampen met arbeidsmarktkrapte

by Ziptone
3 augustus 2021

Regionale contactcenters van het Amerikaanse noodnummer 911 lopen aan tegen bezettingsproblemen – met als risico dat bellers niet tijdig de hulp krijgen waar ze om vragen. Dat schrijft Tracey Schelmetic op Workforce Management Today naar aanleiding van onderzoek van de lokale nieuwszender KXAN, onderdeel van NBC. Volgens de nieuwszender heeft Austin, Texas te maken met een kritiek tekort. De nieuwszender sprak met verschillende bronnen, waaronder werknemers, managers en raadsleden en wist via een Texas Public Information Act-verzoek de hand te leggen op werkroosters van het Austin 911 Communications Center. De afgelopen twee jaar zijn 100 medewerkers vertrokken, waarvan 80 worden beschouwd als onderdeel van ongewenst verloop. Medewerkers gaan weg omdat de werkdruk te hoog is en er vaak geen tijd voor pauzes is. Medewerkers vrezen voor de gevolgen als er sprake zou zijn van een grootschalige ramp. De instroom van nieuwe medewerkers is problematisch: het salaris is laag en de eisen zijn relatief hoog:

“We average about a two percent hire rate of all applications,” aldus een woordvoerder van 911 Austin. In Philadelphia speelt hetzelfde probleem: hier resulteerden oproepen in een wachttijd van 20 minuten – een probleem als iemand in levensgevaar verkeert of als er brand is.

In Nederland “bewaken” de Inspectie Veiligheid en Justitie, de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en Agentschap Telecom de bereikbaarheid van de meldkamers. In 2017 kampte Amsterdam met een grootschalige stroomstoring, waarbij de bereikbaarheid van alarmnummer 112 tekortschoot. Hier waren de problemen niet aan een personeelstekort te wijten, maar aan gebrekkige coördinatie tussen regionale en landelijke diensten.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top