Callcentermedewerkers overnachten op de eigen werkvloer

Callcentermedewerkers overnachten op de eigen werkvloer

by Ziptone
2 april 2020

Amazon heeft bekend gemaakt direct een intern onderzoek te starten nadat bekend werd dat klantenservicemedewerkers in de Filipijnse stad Cebu City op de kantoorvloer moeten overnachten. De medewerkers maken deel uit van de teams die via Teleperformance service verlenen aan Amerikaanse klanten van Ring (de cameradeurbel) die via Amazon worden geleverd. De Financial Times kreeg beeldmateriaal toegespeeld en stelt dat de medewerkers een brief hebben gestuurd aan het management over het uitblijven van beloofde slaapfaciliteiten.

De “honderden” medewerkers kunnen douchen in een verderop gelegen hotel, maar slapen op de vloer van het contactcenter, aldus de FT. In Cebu City ziet de politie toe op het openbare leven, dat vrijwel neerkomt op een lockdown omdat al het woon-werkverkeer via het openbaar vervoer is stilgelegd. Volgens Amazon zijn de toegezegde slaapvoorzieningen vrijwillig. De vakbond UNI Global Union claimt dat er bonussen zijn toegezegd met de omvang van drie maandsalarissen als de rooster-adherence voor minimaal 95 procent gelijk blijft.

Het arbeidscontract dat de FT kon inzien, bevatte een clausule dat medewerkers op geen enkele wijze over hun werk mogen praten met de media, op straffe van een boete van 500.000 pesos (ongeveer twee jaarsalarissen) en ontslag op staande voet. Volgens de FT werkt de Teleperformance-vestiging ook voor Netflix, maar bij dit account zijn de medewerkers juist aangemoedigd om thuis te werken, wat op grote schaal wordt gedaan. (Financial Times)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top