BT Group en EE kiezen voor Hiya Protect

BT Group en EE kiezen voor Hiya Protect

by Ziptone
26 januari 2023

Hiya heeft een nieuwe overeenkomst aangekondigd met de BT Group. Klanten van de Britse operators BT en EE kunnen de dienst gebruiken om beschermd te worden tegen spam- en fraudeoproepen.

Volgens het laatste onderzoek van Hiya is 29% van alle oproepen in het Verenigd Koninkrijk spam en 50% daarvan is fraude – het hoogste fraudepercentage in heel Europa. Als gevolg van dit groeiende probleem wordt het moeilijker voor consumenten om de oproepen te krijgen die ze willen ontvangen.

EE zegt dat het in de eerste 12 maanden van het gebruik meer dan 200 miljoen frauduleuze calls wist te blokkeren. Dat aantal is de reden waarom EE een volgende stap zet en gaat samenwerken met Hiya. Hiya Protect kan op verschillende manieren worden ingezet: via de telecomprovider, via Samsung Galaxy toestellen die consumenten gebruiken of de Hiya App. Met de toevoeging van BT en EE als netwerkpartijen die Hiya Protect gebruiken, breidt het wereldwijde bereik van Hiya uit tot meer dan 250 miljoen gebruikers.

De tool is niet onomstreden. Zo is de werking niet transparant, kunnen bedrijven die outbound calls doen onterecht in de problemen komen door blacklisting en worden bedrijven die outbound calls willen doen min of meer gedwongen worden om een officiële branded caller-ID te aan te schaffen – bij hetzelfde bedrijf dat de oproepen blokkeert: Hiya. (BusinessWire/Ziptone)

Lees ook de analyse van DDMA over Hiya

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top