Blijft Avaya-aandeel op de beurs van New York?

Blijft Avaya-aandeel op de beurs van New York?

by Ziptone
10 januari 2023

Het aandeel Avaya is de afgelopen maand in de gevarenzone gekomen. Wat in 2020 kort na het twintigjarig bestaan van Avaya nog tot een koers van meer dan 30 dollar leidde, heeft sindsdien een duikvlucht genomen. Op 29 december heeft de NYSE aan Avaya medegedeeld dat het bedrijf niet voldoet aan de norm van de beurs dat aangesloten bedrijven een gemiddelde slotkoers van minstens $1 over een handelsperiode van 30 dagen moeten aanhouden; de koers was gezakt tot 19 dollarcent.

Het bedrijf heeft aangekondigd aan het verbeteren van de koerswaarde te werken en krijgt hiervoor zes maanden de tijd. Het verhogen van de waarde kan door ingrepen in het aandelenportfolio of door autonome waardevermeerdering – bijvoorbeeld omdat beleggers positiever gestemd zijn. Avaya heeft geen uitsluitsel gegeven over hoe het de aandelenwaarde wil verhogen. Het bedrijf wil ook geen commentaar geven op de indiening van 13 december bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC); dit is onderdeel van de herstructureringsplannen waaronder het aanvragen van een Chapter 11 procedure.

Het bedrijf heeft al een mislukt schuldsaneringstraject achter de rug met Amerikaanse banken Goldman Sachs en JPMorgan Chase. Ook is de CEO vervangen en is de publicatie van kwartaalresultaten uitgesteld. Daarnaast zijn ontslagrondes doorgevoerd. (Newsobserver)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top