Avaya koerst mogelijk af op tweede Chapter11-procedure

Avaya koerst mogelijk af op tweede Chapter11-procedure

by Ziptone
27 december 2022

Het lijkt erop dat IT-bedrijf Avaya opnieuw op een Chapter11-scenario afstevent, bedoeld voor een financiële herstructurering. Dat heeft Wall Street Journal op 16 december gemeld. Het zou de tweede maal in vijf jaar tijd zijn.

Het bestuur van Avaya heeft eerder al twijfels geuit over het vermogen om door te gaan met de huidige schuldenlast. In de tussentijd hebben financiers een oplossing voorgesteld, aldus WSJ, in de vorm van een Chapter11 procedure. Het afgelopen jaar is de beurswaarde van het bedrijf teruggelopen van 2 miljard dollar naar 45 miljoen dollar. Het bedrijf heeft de resultaten over het derde kwartaal nog niet bekendgemaakt, terwijl dat in augustus had gemoeten. Volgens UC Today zouden de resultaten 17 procent lager zijn uitgevallen dan eerder aangekondigd.

Het bedrijf heeft sinds juli een nieuwe ceo en is vanaf september bezig met reorganiseren. Daarnaast zou Avaya gestart zijn met het vereenvoudigen van het productportfolio, met een accent op een cloudplatform. Het bedrijf heeft nog geen mededelingen gedaan over het stoppen met de on-premise oplossingen. Avaya bedient 90.000 bedrijven in 190 landen waaronder veel Amerikaanse overheidsinstellingen. In de markt heerst de overtuiging dat het bedrijf te laat is begonnen met investeren in een cloudplatform. (Reuters/Ziptone)

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top