Avaya kan weer verder: rechtbank keurt herstructureringsplannen goed

Avaya kan weer verder: rechtbank keurt herstructureringsplannen goed

by Ziptone
23 maart 2023

Avaya heeft bekendgemaakt dat de U.S. Bankruptcy Court voor het Southern District of Texas het ‘Prepackaged Restructuring Plan’ van de Onderneming heeft bevestigd. Daarmee zal de totale schuld van Avaya met meer dan 75% afnemen, van 3,4 miljard dollar tot 800 miljoen dollar, en die schuld is aflossingsvrij tot 2028.  Ook zal de liquiditeitspositie stijgen tot meer dan 650 miljoen dollar.

Het herstructureren van de balans moet het bedrijf de benodigde financiële ruimte bieden om de geplande investeringen in een cloudgebaseerd portfolio te versnellen, met name binnen het customerexperience-aanbod.

De herstructurering van Avaya wordt gesteund door een meerderheid van de financiële stakeholders, aldus het bedrijf in een persverklaring. Volgens Alan Masarek, Chief Executive Officer van Avaya, is de steun voor het herstructureringsplan “een bewijs van de aanzienlijke waarde die onze investeerders zien in ons bedrijf en de oplossingen die we bieden.” Er ligt een akkoord met meer dan 90% van de schuldeisers. De verwachting is dat de herstructurering naar verwachting in twee tot drie maanden zal worden afgerond. Dat is vooral goed nieuws voor de bestaande klanten van het bedrijf, waaronder veel financiële instellingen, overheidsinstellingen en grote zorginstellingen.

Avaya niet meer op de beurs

Avaya gaat verder als een private onderneming. De belangrijkste geldschieters zijn nu twee institutionele investeerders: Apollo Global Management en Brigade Capital Management. Beiden hebben een aanzienlijke hoeveelheid kapitaal geïnvesteerd. (Avaya/Ziptone)

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top