“Avaya bereidt opnieuw Chapter11-procedure voor”

“Avaya bereidt opnieuw Chapter11-procedure voor”

by Ziptone
15 januari 2023

Ingewijden hebben persbureau Bloomberg laten weten dat Avaya opnieuw voorbereidingen treft voor een Chapter 11-procedure. Doel daarvan is om opnieuw de schulden te herstructureren onder regie van schuldeisers en onder toeziend oog van een federale rechter. In 2017 koos Avaya voor dezelfde constructie, waardoor het bedrijf verder kon met een aanzienlijk lagere schuld.

Avaya moet nu opnieuw in actie komen omdat de belangrijkste schuldeisers de druk opvoeren. Zo zijn er schuldeisers die aansturen op een faillissementsaanvraag, maar ook schuldeisers die druk zetten achter reorganisaties. Daarnaast dreigen aandeelhouders met ‘class action’-zaken: collectieve rechtszaken wegen gebrekkige financiële verantwoording over tegenvallers in de omzet en rode cijfers die opliepen tot 1,3 miljard dollar. Het is op dit moment onduidelijk wat er gaat gebeuren; een chapter11-procedure zou mogelijk deze maand nog geëffectueerd kunnen worden. (Bloomberg)

Update 17 januari 2023: het Amerikaanse advocatenkantoor Levi & Korsinsky roept aandeelhouders om om zich aan te sluiten bij een class action lawsuit.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top