Arbeidsmarktkrapte klantcontact lijkt iets af te nemen

Arbeidsmarktkrapte klantcontact lijkt iets af te nemen

by Ziptone
9 februari 2023

In het eerste halfjaar van 2022 was de spanning op de arbeidsmarkt ongekend hoog, met een piek in het tweede kwartaal. Maar in de tweede helft van vorig jaar is de spanning licht afgenomen. De verhouding tussen het aantal vacatures per 100 werkloze Nederlanders is van het derde kwartaal naar het vierde kwartaal van 145 naar 140 gegaan. De vraag naar klantcontactmedewerkers is enigszins gedaald. In België is die afname nog groter. Dat blijkt uit de laatste arbeidsmarktcijfers die Yource op een rijtje heeft gezet.

vacatures klantcontact

Bron: Yource, 2023

De arbeidsmarktkrapte is vooral afgenomen in de oostelijke en noordelijke provincies. In Noord- en Zuid-Holland, Brabant en Utrecht onveranderd gebleven. De grootste vraag naar klantcontactmedewerkers is afkomstig van Achmea, Teleperformance, Rabobank en KPN. Ook Webhelp, Delta en T-Mobile staan in de top tien. In België zijn de grootverbruikers Liantis, Belfius Bank, BMW, Vdab, Telenet, en IPG Global. In beide landen blijft het vinden en behouden van klantcontactpersoneel echter een uitdaging.

Yource gaat in de arbeidsmarktanalyse ook in op de ontwikkeling van het aantal WFT-certificeringen en op een aantal algemene arbeidsmarkt- en HR-trends. De volledige analyse is hier te downloaden.

Human Resources

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top