App LeesSimpel vereenvoudigt teksten

App LeesSimpel vereenvoudigt teksten

by Ziptone
2 juni 2023

Voor mensen die moeite hebben met ingewikkelde teksten – denk aan brieven van instanties – is er nu de LeesSimpel-app. De app is ontwikkeld door Lucas Meijer, in het dagelijks leven werkzaam bij softwarebedrijf Unity. De app LeesSimpel gebruikt AI om de belangrijke punten in simpele taal onder elkaar te zetten. Met de camera van je smartphone maak je een foto van de brief, waarna deze wordt samengevat: van wie is de brief, wat staat er (puntsgewijs weergegeven) in.

De app maakt hierbij gebruik van software van OpenAI; in de gebruikersvoorwaarden van LeesSimpel staat dat LeesSimpel de brief niet kan zien en de brief ook niet opslaat op eigen servers. “OpenAI bewaart de tekst niet langer dan 30 dagen. Dat doen ze alleen om te controleren of mensen AI niet gebruiken voor dingen die verboden zijn.”

Ook stelt LeesSimpel dat OpenAI de geuploade informatie niet gebruikt om de eigen modellen te trainen of te verbeteren. Wel kan een beperkt aantal geautoriseerde OpenAI-medewerkers, evenals gespecialiseerde derde partijen die onderhevig zijn aan vertrouwelijkheids- en beveiligingsverplichtingen, toegang krijgen tot deze gegevens, uitsluitend om vermoedelijk misbruik te onderzoeken en te verifiëren. (Ziptone)

Customer Experience

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top