113 Zelfmoordpreventie kiest voor Sprinklr en Pegamento

113 Zelfmoordpreventie kiest voor Sprinklr en Pegamento

by Ziptone
19 juni 2024

113Stichting 113 Zelfmoordpreventie heeft gekozen voor Sprinklr als nieuw routeringsplatform. De bieding van Pegamento kwam als beste uit de bus na een traject voor Europese aanbesteding.

 

Eind januari dit jaar werd de aanbesteding aangekondigd voor het leveren en implementeren van nieuwe programmatuur ten behoeve van telefonie en chatdienstverlening voor de hulplijn van Stichting 113 Zelfmoordpreventie (hierna 113). Die aanbestedingsprocedure is, inclusief bezwaarperiode, inmiddels afgelopen. De aanbesteding leverde meerdere inschrijvingen op.

Pegamento gaat aan de slag met de implementatie, die volgens het programma van eisen niet langer mag duren dan 8 weken, wat betekent dat de nieuwe omgeving medio juli zal worden opgeleverd. De looptijd van de aanbesteding is vier jaar en kan met in totaal vier jaar verlengd worden.

113 maakte eerder gebruik van een ander platform, dat om technische redenen vervangen moest worden. 113 moest daarom op zoek naar een nieuwe oplossing. Inzet van de aanbesteding was een geïntegreerde CCaaS-oplossing voor chat, e-mail, inbound- en outboundcalls, inclusief de mogelijkheid om gesprekken te kunnen teruglezen en -luisteren.

Ook moest er voldaan kunnen worden aan het verbergen van het telefoonnummer, waarbij het technisch wel mogelijk moest zijn om de nummers van bellers te voorzien van een unieke code. Hiermee wil 113 overmatig gebruik van de lijn door specifieke hulpvragers kunnen monitoren, omdat daardoor de bereikbaarheid van de 113 hulplijn kan verminderen. Voor hoogfrequente hulpvragers voert 113 specifiek beleid en is er bijvoorbeeld een therapie-aanbod beschikbaar.

Andere belangrijke minimumeisen waren onder meer het kunnen voldoen aan een implementatieperiode van maximaal 8 weken na start van de implementatie, 24×7 ondersteuning, het kunnen oplossen van urgente meldingen buiten kantoortijden en het ondersteunen van een multisite omgeving en een snelle oplostijd bij technische problemen.

De bereikbaarheid van 113 is onderdeel van een initiatiefwetsvoorstel (Wet integrale suïcidepreventie), ingediend door ChristenUnie en gesteund door GroenLinks-PvdA, CDA, SGP, SP, PvdD, BBB en NSC. De wet, waarover nog gestemd moet worden, legt de financiering van het suïcidepreventiebeleid structureel vast. Voorheen was dat incidenteel en afhankelijk van politieke meerderheden. Met de wet wordt ook de hulplijn 113 Zelfmoordpreventie versterkt: volgens de wet moet de lijn altijd, anoniem en gratis bereikbaar zijn. (Ziptone)

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.

Technologie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top