IPG neemt Experience Groep over

by Ziptone

IPG neemt Experience Groep over

by Ziptone

by Ziptone

345IPG heeft zojuist bekend gemaakt de Experience Groep over te nemen. Dit valt te lezen in een nieuwsitem dat zojuist op de website van IPG werd gepubliceerd.

Na de eerdere overname van Call Center Benelux in November 2013, is dit de 2e overname van IPG in de Nederlandse markt van facilitaire contact centers. De overname past in de strategie van IPG die gericht is op sterke internationale groei. Zo nam IPG niet alleen Call Center Benelux over maar ook de Franse groep Affaire de Contacts in September 2014  en SNT België in November 2013.

De Experience Groep, hoofdkantoor in Amsterdam, is een contactcenter organisatie gespecialiseerd in dienstverlening via telefoon, mail, chat en social media.

Met een omzet van ca. 20 miljoen euro en met 600 medewerkers, behoort IPG NL tot de top 5 van de grootste klant contact organisaties van Nederland.

De nieuwe organisatie heeft contact centers in Rotterdam, Helmond, Maastricht en Amsterdam. Jeroen de Vries, zal als CEO IPG Nederland leiding geven aan de nieuwe organisatie. Dit doet hij in nauwe samenwerking met Francois de Leeuwe die operationeel directeur wordt.

Jeroen de Vries, “Deze operatie is goed nieuws voor onze klanten en medewerkers. Beide bedrijven vullen elkaar sterk aan. De nieuwe organisatie zal met haar schaalgrootte, trackrecord, slimme oplossingen en goed gekwalificeerd personeel elke proeve van bekwaamheid kunnen doorstaan”.

“We zijn gelukkig met de bundeling van krachten met de Experience Groep”, licht Jac Vermeer, CEO IPG Holding toe. “Een bedrijf met een gevestigde naam in de Nederlandse markt. Hiermee geven we niet alleen invulling aan onze groeistrategie maar zijn we direct een serieuze speler op de Nederlandse contactcentermarkt.”

Het samengaan van IPG en Experience Groep in Nederland zal geen effect hebben op de werkgelegenheid binnen de nieuwe organisatie, maar juist de mogelijkheid bieden tot verdere groei.

Ook interessant

  • senture

    De deal sluit aan op de strategie van Teleperformance die gericht is op verticalisatie. Bij Senture werken meer dan 4.500…

  • 8x8

    De overname moet 8x8 helpen om een SaaS-speler te worden met een omzet van 1 miljard euro.

  • puzzel

    De Noorse aanbieder van CCaaS-oplossingen Puzzel heeft bekendgemaakt het Zweedse Vergic te willen overnemen. Vergic levert technologie waarmee bedrijven hun…

Geen categorie
Top