Bertelsmann zoekt koper voor Arvato CRM-eenheid

Bertelsmann zoekt koper voor Arvato CRM-eenheid

by Ziptone
21 februari 2018

De Duitse uitgeverij Bertelsmann zoekt een koper voor Arvato CRM. Dat bevestigde CEO Thomas Rabe. Om bij te blijven met de huidige technologische vooruitgang ontkomt Arvato CRM er niet aan forse investeringen te doen. Rabe ziet hier vanaf. Het besluit volgt op het ontslag afgelopen juli van het hoofd van Arvato, dat toen onder de directe controle van Rabe en zijn managementteam werd geplaatst.

De CEO van Bertelsmann verwacht dat het zoeken naar een partner of koper voor Arvato CRM enkele maanden zal duren. Inclusief de activiteiten in Franstalige landen die de organisatie wil behouden, stelt Arvato CRM 48.000 mensen te werk en heeft het een omzet van 1,4 miljard euro.
Rabe is zich bewust van zijn verantwoordelijkheden tegenover werknemers en klanten en weet nog niet of zijn beslissing tot banenverlies gaat leiden.

Aanzienlijke investeringen

Arvato CRM biedt diensten zoals live chat, video-identificatieprocedures en contentmoderatie voor Facebook waardoor nepnieuws en hate speech van dit platform zijn te verwijderen. “Deze services vereisen meer en meer automatisering en kunstmatige intelligentie en daardoor aanzienlijke investeringen,” draagt Rabe als argument voor de verkoop aan. Hij benadrukte zijn beleggingen liever te concentreren op de groeiportefeuille van de groep.

De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Bertelsmann hebben ingestemd met het besluit. Bertelsmann genereerde in 2016 17 miljard euro aan inkomsten en stelt 166.000 mensen te werk in acht uitgeefunits, waaronder boeken, muziek, tijdschriften en digitale publicaties, tv, educatie en drukwerk.

36.000 werknemers

Arvato CRM is een van de vier Arvato-bedrijven. De anderen hebben betrekking op supply chain-oplossingen, financiële diensten en IT-services. Haar activiteiten in Franstalige landen worden uitgesloten van het proces, zei Bertelsmann.
Arvato CRM wordt aangeboden voor partnerschap of verkoop en biedt werk aan 36.000 medewerkers. Vorig jaar genereerde het een omzet van ongeveer 1 miljard euro.
Rabe weigerde te zeggen welke prijs hij zoekt voor Arvato CRM, maar voegde eraan toe dat vergelijkbare bedrijven doorgaans worden gewaardeerd tot 10 keer de winst vóór rente, belasting, afschrijvingen en goodwill (EBITDA).

Lees ook ARBEIDSMARKT TELT NU MEER DAN 3 MILJOEN FLEXWERKERS

 

Human Resources
Top